“Entre tots” i l’E-Periódico iniciatives de comunicació i participació 2.0

Comencem una nova setmana al blog acostant-vos, com de costum, a l’actualitat de la participació ciutadana i periodisme actiu. El Periódico de Catalunya ha portat a terme dues iniciatives que ens agradaria explicar en aquest petit espai. Una es l’e-Periódico i l’altre és l”Entre Tots”. Les dues iniciatives són molt interessants pel que fa el periodisme i la participació ciutadana. El primer podem dir que es tracta d’una nova eina de comunicació, adaptada al món digital. La segona iniciativa, fa temps que existeix però ha patit renovacions recents, és interessant comentar-la per la seva repercussió en la participació ciutadana i més de cara a les properes eleccions del 20N.

El Periódico de Catalunya va informar ahir, a través d’Internet, del llançament oficial d’ e-Periodico. El nou producte que ofereix la publicació permet llegir l’edició completa a través d’Internet i des de qualsevol suport com els smartphones o els tablets. Es tracta d’un producte de pagament però que ofereix tarifes molt assequibles per als lectors. Pel que fa a l’Ipad, una de les novetats que incorpora és el fet de poder consultar el diari sense estar connectat a Internet.

Una altre de les iniciatives que portarà a terme El Periódico de Catalunya és ‘Entre tots’, un punt de trobada del diari i els seus lectors. La participació ciutadana és el principal objectiu d’aquest projecte que busca implicar els lectors en el procés de creació de la informació situar-ho com una necessitat i oportunitat per millorar el producte. D’aquesta manera els lectors es converteixen en els protagonistes de la informació i ofereix debats monogràfics entre lectors, especialistes i candidats a les eleccions del 20-N a través de la xarxa.

La secció Opinió i Participació es convertirà en el punt de confluència de missatges dels subscriptors i redactors, que compartiran temes que s’estan treballant a la Redacció i es faran aportacions i debats amb experts en la matèria. Aquests debats, que es desenvoluparan en temps real a la web, ajudaran els periodistes a afinar l’enfocament de les seves notícies. Una selecció de les experiències i les reflexions dels lectors es publicaran en l’edició impresa del diari i a l’e-Periódico. Gràcies a ‘Entre tots’, els subscriptors també tindran a la seva disposició un espai on promoure els seus propis debats –que el diari organitzarà i moderarà a la web– i plantejar a la Redacció assumptes informatius que siguin del seu interès. D’aquesta manera, El Periódico pretén compartir amb els lectors la confecció de la seva oferta informativa i la selecció de les seves grans apostes editorials.

Font: El Périodico de Catalunya, ESCACC

Estel Ramoneda Forte

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s